domingo, 16 de marzo de 2014

Tinc dues cases

En un primer post sobre la separació dels pares parlàvem del fet que el canvi d'estructura no ha d'afectar a l'estil educatiu que ha de ser sempre constructivista.

En un segon post parlàvem de la importància de trencar bé i SEMPRE deixar els fills al marge a l'hora de resoldre els conflictes en el període de desequilibri del sistema.

Avui parlarem de viure en dos habitatges diferents (pisos, cases...). 

Algunes vegades he sentit que s'argumenta a favor de mantenir un espai per l'infant i que siguin els pares que canviin de casa. Aquesta solució des del meu punt de vista, a més d'inviable, no em sembla adequada. Aquesta opció comportaria mantenir tres habitatges, la qual cosa és ja prou complexa econòmicament, a més, tot i que per torns, pare i mare hauríen de compartir un mateix espai, la qual cosa podria generar conflictes, sobretot en un primer moment que cal mantenir una certa distància per no trasbalsar massa emocions... Aquesta solució a més d'impedir a pare i mare seguir amb una vida autònoma i independent, posarien a l'infant en una situació fictícia ja que tindria molt poc coneixement de la vida "real" dels seus pares.

Pensem que el més adequat, realista i habitual és que els infants de pares separats tinguin dues cases. En aquest sentit hem de viure aquest fet amb alegria com qualsevol altre fet a la vida i tant si una de les cases és nova per a l'infant, com si ho són totes dues, s'hauran d'adequar perquè l'infant o infants tinguin el seu espai i més o menys de tot el que els cal a cada casa. 

Cal que a cada casa tinguin la seva habitació que puguin decorar a la seva manera, amb les seves joguines, l'armari, una lleixa amb llibres per llegir una estona, una taula per escriure i dibuixar, una mica de roba... Cal que els infants sentin totes dues cases són casa seva i hi tenen tot el que necessiten. Potser en una casa tindran bicicleta perquè s'estimula més aquest hobbie i en l'altra la wii perquè va ser un regal... També hi haurà objectes que aniran d'una casa a l'altra com la raqueta de tenis, la flauta o la motxilla de l'escola... però a cada casa hi haurà les coses bàsiques d'una casa amb infants.

Un deixo l'enllaç del bloc "Tengo dos casas" on podeu trobar més coses sobre el tema de la separació.

Amb una bona organització tenir dues cases pot ser molt enriquidor. No en dubteu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario