domingo, 30 de marzo de 2014

Jornada. Atenció al menor: valors i xarxa.

Atenció al menor: valors i xarxa.
Sota aquest títol divendres passat 28 de març, es va organitzar una Jornada de formació i intercanvi al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell.

Al Baix Empordà som l'única comarca de Girona i possiblement de Catalunya on es reuneix periòdicament la CTIC (Comissió Tècnica Interdepartemental de Catalunya), amb representants de professionals i equips que treballem amb infància i adolescència: ensenyament, benestar social, mossos d'esquadra, salut/pediatria... i un llarg etcètera.

Com podeu veure, una comissió ben hetereogènia on sempre s'ha destacat la importància del contacte personal tant com de la bona feina tècnica: revisant protocols, abordant temes d'actualitat com la malnutrició infantil...

Aquesta jornada em permet parlar a més a més d'un altre gran valor educatiu que tenim al Baix Empordà: es tracta de la Fundació Josep Pallach. Si en voleu saber més coses, a més de fer una ullada a la web,podeu escoltar l'entrevista que vam fer al seu President en Josep M. Soler a Radio Bisbal recentment.

Us parlo de la Pallach perquè en col·laboració amb la CTIC van organitzar aquesta I Jornada de Professionals i Equips que treballem amb infants i adolescents. 

Més de 80 persones que treballem amb infància i adolescència a la comarca vam compartir un matí intens i profitós que tothom va qualificar molt positivament i on van sortir moltes idees per a la continuïtat: virtuals i presencials.

D'entrada no semblava fàcil organitzar una jornada amb tanta hetereogeneitat de públic però tot va quedar rodó:
Els ponents van fer diana amb les seves intervencions. En Miquel Martínez de la Fundació Jaume Bofill ens va parlar dels valors i en Jordi Longàs de la Fundació Lluís Carulla de la xarxa.
A partir del seu estímul cognitiu es va fer el treball en grups i subgrups... ja que, com hem dit, erem 80!!!

M'he decidit a escriure aquest post per animar-vos a treballar en xarxa tant com pogueu en tots els àmbits, a compartir valors... d'entrada no sembla fàcil perquè és un camí nou per a tots, però... tot és posar-s'hi per començar a veure'n els resultats.

Hem passat uns anys on el treball d'entorn ha patit molt la manca de resursos. Cal que seguim reclamant resursos per a la infancia i l'adolescència, però també és molt important que sumem esforços treballant en xarxa: el tot és més que la suma de les parts.

Abraçades des de l'Empordanet!

No hay comentarios:

Publicar un comentario